AME30 – háromnapos rendezvény összefoglalója

2022. április 21-23. között több, mint 60 résztvevővel lezajlott az AME alapításának 30. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi összejövetelünk a Dabas Hotelben. A rendezvény első napján, a Tisztújító Közgyűlésen a tagok megválasztották az Elnökséget a következő 4 évre. A Közgyűlésen a tagságot köszöntötték Várhegyi György, az AME alapítójának örökösei és a Várhegyi György Alapítvány jelenlegi és volt kurátorai, valamint az AME volt és jelenlegi vezetősége. A köszöntők itt érhetőek el.

Április 22-én külsősök számára is nyitott kerekasztal beszélgetéssel, workshopokkal és műhelymunkákkal telt a nap. A szakmai napot Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár köszöntőjével nyitottuk meg, amely itt megtekinthető.

Szakmai beszélgetésen vendégeink voltak: Lannert Judit és Nahalka István oktatáskutatók, valamint Szabó Zoltán, a Waldorf Szövetség ügyvezetője. A fókuszban az oktatási szektor aktualitásai, illetve a magánintézmények jelenlegi és várható jövőbeli helyzete volt, a beszélgetést Naderi Zsuzsanna társelnök vezette.

A délelőtti és délutáni workshopok között egyaránt voltak szakmai előadások és közös alkotás. Szó volt a digitális oktatás tapasztalatairól, a tanulás szabadságáról, de lehetőség volt bábokkal való játékra is. A délután folyamán az AME tagjai zártkörű műhelymunkán vettek részt. A munka utáni kikapcsolódást a Bluesmegálló koncert biztosította.